top of page

Recensies/artikelen over Ella Rombouts

In 2012 bezocht dichter, schrijver performer en goede vriend Krijn Peter Hesselink een concert van mij Hans Adolfsen en Eelke van Koot. Hij schreef daarover een 'impressie', met de titel: onbewerkt hout.

 

".Maar dan komt Ella Rombouts. En ineens denk ik niet meer. In de omgang wil Ella Rombouts nog wel eens wat bedremmeld zijn, maar nu komt er zo’n rijke klank uit haar keel dat ik alleen maar weg kan dromen. In de hoogte wordt het nergens knerpend. In de diepte wordt het nergens dof. De melodieën zijn schitterend. Alles is schitterend. Ook de piano lijkt ineens veel meer dynamiek te hebben. De klanken mogen nog zo gescheiden zijn, maar ze zingen, ze zingen!"

 

Niets is mooier dan een compliment krijgen van een kunstenaar die je zelf ook al jaren bewondert....

 

Op www.operamagazine.nl (place d'lopera) schrijft Francois van den Anker over het eerste Opera per Tutti concert:

 

"Na de pauze was de kleding en het repertoire deftiger, met belcanto van Bellini (I Puritani) en de romantische opera Der Freischütz van Weber. Hier kreeg sopraan Ella Rombouts de kans haar riante geluid te laten horen. Ze zingt gemakkelijk, soms ietsje gemakkelijker dan haar acteren, en heeft een hoogte die hier en daar een duel aanging met de bakstenen van de Vondelkerk. De sopraan won het gevecht steeds, overigens."

 

Voor de hele recensie klik hier.

 

 

Naar aanleiding van de voorstelling 'Avondland, een moordgeschiedenis' schreef Kester Freriks in de Theaterkrant:

 

"Het spel van de acteurs verdient lof. Marten van der Meijden als ooggetuige, een vertellende rol, verbindt met zijn talent prachtig de verschillende aspecten. Ook andere spelers en de zangeressen, onder wie Ella Rombouts, Inge Ipenburg en Judith Pranger, zorgen voor een knappe vertolking."

 

Voor de hele recensie klik hier.

bottom of page