top of page

Curriculum  Vitae:

Ella Rombouts is een veelzijdige lyrische sopraan. In 2007 begon zij aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Sasja Hunnego en werkte met coaches Dido Keuning en David Bollen.
 

Al gedurende haar studie trad Ella veel op als soliste bij koren, en zong ze als koorlid bij o.a. P’Adam en Bachkoor Holland. In 2008 voerde zij een mini-opera uit in het Marco Polo project van de Nederlandse Opera. Ook trad zij op bij opera aan Zee in Noordwijk in 2010, waar ze Alcina speelde in een verkorte versie van gelijknamige opera.
 

Tijdens haar studie veranderde zij haar stemfach van mezzo naar sopraan.  In 2011 sloot ze haar bachelor af met het predicaat 'zeer goed'.
 

Hierna studeerde Ella verder bij de Dutch National Opera Academy (DNOA). Naast hoofddocent Sasja Hunnego volgde zij nu ook lessen bij Han-Louis Meyer, Peter Nilsson, Brian Masuda, Ira Siff en Nadine Secunde. Ze werkte onder andere met de dirigenten Anthony Hermus, Julian Perkins, Lucas Vis en Richard Egarr. Bij de DNOA vertolkte Ella o.a. de rol van Arminda in La Finta Giardiniera en Maya in de wereldpremière van Sinking van G. Sztojanov. In 2012 speelde Ella verder mee in de nieuwe opera Sjoerd van Slava Kumanikin. Hierin speelde zij Nynke.  In augustus 2013 sloot Ella haar opleiding bij de DNOA glansrijk af met de rol van Contessa in een 3 maal volledig uitverkochte productie van Le Nozze di Figaro.
 

Dit jaar was Ella verder nog te zien in de voorstelling Avondland, een openluchtvoorstelling in de duinen van Noordwijk. Ook maakte zij voor het eerst haar opwachting bij opera per Tutti.

 

Naast haar bezigheden in opera en muziektheater is Ella ook als oratoriumzangeres nog steeds zeer actief. En ook in de kamermuziek en het liedvak laat ze vaak van zich over, en werkt vaak samen met de pianisten Laura Bos en Tobias Borsboom.

bottom of page